Meeste Nederlanders kijken ‘rechtstreeks’ tv

Nederlanders kijken liever 'live' televisie!
Dat blijkt uit het rapport 'TV in Nederland 2005', uitgevoerd door de Stichting KijkOnderzoek. Bijna 7% bezit een dvd-recorder en 4% een harddisk-recorders. De mensen die de laatste twee apparaten in huis hebben, besteden ongeveer 7 à 8% van hun kijktijd aan het bekijken van opgenomen programma's.
In de tweede helft van 2005 is bij 17% van de huishoudens sprake van digitale ontvangst. Bijna 7% heeft een schotel en 4% een decoder van een kabelmaatschappij. Digitenne en KPN Digitale Televisie wordt elk bij 1% van de huishoudens aangetroffen. De digitale ontvanger voor tv via internet komt nog nauwelijks in huishoudens voor. Het pc-bezit is verder gestegen naar 74%. Het percentage dat wel eens televisie kijkt via de pc is gestegen naar bijna 8%.


MRP's mening:
Reclame-makers val niet in slaap bij deze geruststellende woorden...dit is straks ECHT anders! Als de techniek iets vriendelijker is geworden en de harddisk een vast onderdeel in de woonkamer is, kijken we alleen nog maar op het moment dat wij dat willen en ook de INHOUD bepalen we dan zelf. Het eerste dat iedereen gaat skippen: de commercials!! Alternatieven? Internet-marketing & Narrowcasting!